.
 

Inhoudstafel HF 73

Okt/Nov 2005
Ontbijt tegen overgewicht
Ook al wordt het ontbijt misschien niet iedere dag systematisch genomen, toch is het de ideale leverancier van de energie die we nodig hebben in de loop van de voormiddag. Naargelang de samenstelling van het ontbijt speelt het meer en meer een rol als spilmaaltijd voor een evenwichtige voeding en om het lichaamsgewicht in goede banen te leiden.

Omega-3 vetzuren en mentale gezondheid: meer lood in het hoofd?
De vanzelfsprekendheid dat omega-3 vetzuren een positieve invloed hebben op de mentale gezondheid geniet nog niet dezelfde status als de wetenschap dat omega-3 vetzuren heilzaam zijn voor de gezondheid van het hart.

Nieuw licht op een sombere ziekte
Anorexia, de meest voorkomende voedingsgerelateerde aandoening, is voor iedereen altijd een donkere vlek geweest, zelfs voor experts betrokken in diverse medische en psychologische disciplines bij de aandoening. In een goed geschreven boek, dicht aanleunend bij de werkelijkheid en vlot te lezen, geven vier onder hen er hun kennis in weer, met getuigen en bedenkingen.

Prebiotica en mineralen: hoop en onbekenden
In het licht van recente studies bij de mens zijn er meer en meer aanwijzingen dat prebiotica een gunstige invloed hebben op de absorptie van mineralen. Bijkomend onderzoek is evenwel noodzakelijk om prebiotica onomstootbaar als functionele voedingsmiddelen te aanzien met betrekking tot de preventie van osteoporose.

Vetten en suikerfestival
Een ding is zeker : het vet- en koolhydratenmetabolisme bij type 2 diabetespatiënten (ook bij type 1) is verstoord. In welke mate beïnvloeden de maaltijden - en vooral de samenstelling ervan - dit metabolisme ? Een overzicht.

Hartvriendelijk koken
Piet Huysentruyt, een bekende Vlaamse kok, heeft een hart voor de gezonde keuken. In een nieuw boek gerealiseerd in samenwerking met Vitelma, stelt hij 150 cholesterolarme gerechten voor. Een hap uit het heerlijke boek ...

Current Cover
<< previous next >>

Google

Web
H&F.be