.
 

Inhoudstafel HF 61

Okt/Nov 2003
De glycemie van naderbij bekeken
Destijds werden de koolhydraten uit de voeding van de diabeet gebannen, nu krijgen ze stilaan een normale behandeling. Nadat eerst de hoeveelheid grondig werd bekeken is het nu vooral de kwaliteit van de koolhydraten die in het daglicht wordt gesteld.

Isoflavonen & menopauze
De gevolgen op lange termijn van de menopauze vormen een bijkomende belasting bij het scala van dagdagelijkse ongemakken als gevolg van het ophouden van de menstruaties.

Soja zonder GGO's
Wie Amerikaanse soja zegt, zegt in 90 % van de gevallen betrokkenheid van GGO. Gezien het zeer kwetsbaar Europees embargo ten aanzien van transgene voedingsmiddelen, dringt een strikte controle op GGO-vrije soja zich op, en dit op alle niveaus.

Salon Natexpo
Het laatste internationale salon Bioproducten, Welzijn en Gezondheid ‘Natexpo’* bevestigde de markttrend : Bio barst uit zijn voegen. Dit geldt ook voor de voedingssupplementen. Een overzicht van wat in de mode is …

Soep & gezondheid
Dat fruit en groenten goed zijn voor de gezondheid hoeft geen betoog meer. Nieuwe studies tonen aan dat ze ook goed zijn ter preventie van kanker. Op de Europese Conferentie over Voeding kregen we een stand van zaken.

Cholesterol & statines
Tegenover de kracht van de statines om de cholesterolemie te doen dalen, lijken dieetmaatregelen in het niet te verdwijnen. Een nieuwe studie toont evenwel aan dat een globale dieetbenadering wel degelijk in staat is om met de medicatie te wedijveren.

Omega-6/omega-3
Na de opkomst van het eerste moderne ei, dat veel gelijkenis vertoont met het ei van een in het wild lopende kip, breidt het Columbusconcept zich stelselmatig verder uit naar andere groepen van levensmiddelen.

Current Cover
<< previous next >>

Google

Web
H&F.be