.
 

Inhoudstafel HF 60

Aug/Sept 2003
Antioxidantia: het antwoord van SUVIMAX
De resultaten van het grootste voedingsonderzoek ooit uitgevoerd in Europa zijn bekend. Voor sommigen een succes, voor anderen eerder een ontgoocheling. Tijd voor een analyse. De interpretatie van de gegevens is lang niet altijd perfect eensluidend…

Vis, omega-3 en Alzheimer
De omega-3 vetzuren verbeteren de hersenfunctie in dierproeven. Over de effecten van dat soort vetzuur op de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer tastte men echter nog in het duister…

Obesiteit: grootheidswaan
De ontwikkeling van externe voedingsfactoren, meer in het bijzonder de portiegrootte, blijkt een sleutelrol te spelen bij personen met een slechte voedingsgewoonte. Meer en meer blijkt de portiegrootte een verklaring te zijn voor de alarmerende evolutie van zwaarlijvigheid.

Zoutloos dieet: pro of contra
Amerikaanse voedingsspecialisten twijfelen aan het nut van een zoutarm dieet (1,2). Is dergelijk dieet wel efficiënt om hypertensie bij senioren te behandelen?

Homocysteïne en senioren
Hyperhomocysteïnemie is een opdoemende factor bij arteriële aandoeningen die door specialisten alsmaar ernstiger wordt genomen. Bij ouderen leidt deze toestand tot een precaire post-infarct herstelperiode en tast de mentale functies aan...

Terug naar school: de goede oplossingen
De aanvang van het nieuwe schooljaar gaat vaak met heel wat emotie gepaard. Sommigen zijn blij hun schoolmaatjes terug te zien… anderen treuren om het einde van de vakantie. Best is meteen goede voornemens te maken: enerzijds het schoolwerk niet verwaarlozen en anderzijds de dag starten met een goed ontbijt!

Alcohol: een taboe ?
Rond het drinken van alcohol blijft een taboesfeer hangen. Hoe benaderen diëtisten dit probleem in het land van het bier? Wat is de kennis omtrent de gevolgen op de gezondheid? Tijd voor een enquête.

Current Cover
<< previous next >>

Google

Web
H&F.be