.
 

News 2006
<< previous next >>

De diėtist(e) geeft advies...

Is mijn voeding evenwichtig? Hoe kan ik mijn overgewicht tegengaan? Hoe moet ik mijn kinderen goed leren eten? Kan dieet samengaan met gastronomie? Allemaal vragen die door een diėtist(e) kunnen worden beantwoord.

Door Nicolas Rousseau

News van :
15 Maart 2006

het artikel drukken

Iedereen weet dat er veel vragen zijn over voeding in onze tijd. Maar heel wat mensen zijn verloren als het erom gaat de principes van een evenwichtige voeding in de praktijk toe te passen in het dagelijks leven. Daar komen de diëtisten aan bod. Dank zij hun ervaring met voeding en hun luisterbereidheid kunnen ze snel een eerste voedingsbalans opstellen en de fouten op het bord corrigeren.

Bij een gewichtsprobleem of bij een meer specifieke ziekte kan bij deze eerste contactname een behandeling op langere termijn worden overwogen in samenspraak met de patiënt en de huisarts. Deze «samenwerking» is noodzakelijk om de basis te leggen voor een adequaat voedingsgedrag, om mogelijke stoornissen in verband met de pathologie te voorkomen of ook om een dieet te volgen dat resultaten op lange termijn geeft.

Van 20 tot 25 maart 2006: gratis naar uw diëtist

Het moeilijkst is natuurlijk de eerste stap te zetten …Goed nieuws echter : in België opent het beroep gratis de deuren van 20 tot 25 maart. Een goede gelegenheid dus om die stap te zetten… De voorgaande opendeurdag was trouwens een groot succes zodat de Union Professionnelle des Diététiciens de Langue Française heeft beslist dit evenement te herhalen. Gedurende een week zullen de deelnemende diëtisten naar u luisteren en dat …gratis!

Een eenvoudig telefoontje!

Sommige diëtisten hebben spontaan hun deelname aan dit project voorgesteld. Andere dienen nog gerekruteerd : de oproep is gebeurd…De lijst van deelnemende diëtisten zal beschikbaar zijn op de website van de Union Professionnelle des gradués en Diététique de Langue Française (www.updlf.be) of op het secretariaat dat dagelijks een permanentie zal verzekeren tussen 9 en 12 uur op nr. 02/353.10.46 vanaf 1 maart. Men zal u dan rechtstreeks verwijzen naar het adres dat dichtst bij u in de buurt is. En nu maar telefoneren…

Nicolas Rousseau
Diëtist voedingsdeskundige

hoog van bladzijde

<< previous

Google

Web
H&F.be
 

© Health and Food est une publication de Sciences Today - Tous droits réservés