.
 

Archieven> N°78 > artikel
<< previous next >>

Chocolade en seksualiteit : mythe of realiteit ?

Door Nicolas Guggenbühl

" HEALTH & FOOD " nummer 78, September 2006

het artikel drukken

Nooit kon enige wetenschappelijke evidentie worden aangetoond voor de zinnenprikkelende eigenschappen van chocolade. Misschien hadden de kruiden die destijds aan chocolade werden toegevoegd wel een invloed of was het idee op zich al een voldoende reden ... Een Italiaans onderzoeksteam wilde er meer over weten en voerde een onderzoek uit bij 163 vrouwen, gemiddelde leeftijd 35,2 jaar (+/- 9,2 jaar), met een 'normaal' lichaamsgewicht (gemiddelde BMI van 22,5). Hen werd gevraagd, anoniem, een aantal vragen omtrent hun seksuele gewoontes te beantwoorden en ... uiteraard werd ook naar hun consumptie van chocolade gepeild. Op basis van de 153 bruikbare antwoordformulieren konden de dames in twee groepen worden ingedeeld : groep 1 (n = 120), de 'chocoladegroep', at dagelijks chocolade en groep 2 (n =33), de 'niet-chocoladegroep'. De scores qua seksuele activiteit (Femal Sexual Function Index) waren significant hoger bij de 'chocoladegroep' in vergelijking met de 'niet-chocoladegroep'. Een pittige randbemerking bij de resultaten : de chocolade-etende dames waren gemiddeld jonger dan de niet chocolade-etende dames. Uiteindelijk bleek, na correctie van de resultaten voor de leeftijd, de FSFI-score bij beide groepen dezelfde te zijn en dit onafhankelijk van hun inname van chocolade ...

 

 

Nicolas Guggenbühl
Diëtist, voedingsdeskundige

Referenties

Salonia A et al. J Sex Med 2006 ;3(3) :476-82.

 

hoog van bladzijde

<< previous

Google

Web
H&F.be
 

 

© Health and Food est une publication de Sciences Today - Tous droits réservés