.
 

Archieven> N°66 > artikel
<< previous next >>

McDonald zit niet stil !

Het is vooralsnog moeilijk in te schatten welke gevolgen de 'Mac-aanval' in Super size Me zullen zijn voor de hamburgerkoning. Vooral in Europa, waar de voedingsgewoonten gelukkig helemaal niet overeenstemmen met deze die in de film getoond worden, maakt dat de consument eerder een toeschouwer is dan wel een hoofdrolspeler. Door toedoen van de film is in ieder geval de optie 'Super Size' niet meer op de menukaart terug te vinden...

Door Nicolas Guggenbühl

" HEALTH & FOOD " nummer 66, Augustus/September 2004

het artikel drukken

McDonald wil ook aan de wens van een steeds groeiend aantal klanten voldoen en stellen: een snelle hap kan, maar hoeft daarom niet ongezond zijn. Zo is het aanbod de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid, waardoor aanzienlijk meer keuze mogelijk is: er worden nu ook vetarme sausen, vruchtensappen, fruitsla, water aangeboden en … er zijn zelfs groentesla’s te verkrijgen. Niets belet de consument dus nog om bij de keuze van hét succesnummer ‘hamburger-friet-cola’ voor een meer gezonde en evenwichtige samenstelling te kiezen.

De boodschap ‘meer fysieke activiteit’ is McDonald ook niet ontgaan. Voortaan wordt aan volwassenen een nieuw menu, gedoopt met de naam ‘Go Active, Happy Meal !’ aangeboden. Het bestaat uit een sla, een fles water en … een stappenmeter die aan de riem wordt vastgemaakt. Het gezondheidsadvies luidt : dagelijks een afstand van 5 tot 7 km te voet afleggen of ongeveer 90 minuten wandelen per dag. Het doel is bereikt wanneer dagelijks ’10 000’ op de meter kan afgelezen worden.

Nicolas Guggenbühl

Wie meer informatie over het ‘goactive’ programma wil, surf naar www.goactive.com

hoog van bladzijde

<< previous

Google

Web
H&F.be
 

© Health and Food est une publication de Sciences Today - Tous droits réservés