.
 

Archieven> N°93 > artikel
article précédent image suivante

Een overzicht van welzijn

In februari 2009 heeft het fit2PRO-salon plaats. Een salon dat zich toespitst op gezondheid, fysieke activiteit, psychisch en esthetisch welzijn. Zowel professionelen als het grote publiek worden er op uitgenodigd.

" HEALTH & FOOD " nummer 93, 2008

het artikel drukken
De 21ste eeuw kenmerkt zich door een toestroom van niet aflatende stressfactoren te wijten aan onze moderne levens- en werkstijl. Deze continue belasting leidt er soms toe dat we heel belangrijke aspecten uit het oog verliezen, met name fysiek, psychisch en esthetisch welzijn. Het is nochtans van kapitaal belang om geest en lichaam in harmonie te brengen. Het is in deze optiek dat het fit2PRO-salon zich positioneert. Het evenement gaat door op 13, 14 en 15 februari 2009 in de Expohallen te Brussel. Het salon richt zich zowel tot gezondheidsmedewerkers als professionelen uit de esthetische sector (kinesitherapeuten, schoonheidsspecialisten, uitbaters van fitnesszalen, ...), alsook tot het grote publiek. Dus dé plaats bij uitstek voor diegenen die op de hoogte willen blijven van de meest recente ontwikkelingen.

Gezondheidsbeurs, zeker niet te missen
Dit uniek gebeuren, dat aan zijn derde editie toe is, biedt een uitgelezen gelegenheid om professionele contacten te leggen met betrekking tot fitness (clubverantwoordelijken, coaches, sportartsen, ...), thalassotherapie , maar ook tot kinesitherapie en voeding (diëtisten). Het belangrijkste doel van deze netwerkvorming is, via de diverse stands, tendensen en actuele technieken te ontdekken of die beter te leren kennen. Ook opleidingen komen aan bod. Het salon focusseert zich derhalve op vijf belangrijke items: fitness, kinesitherapie, voeding, binnenhuisinrichting en welzijn.

Het belang van fitness?
Fitness wordt niet beoefend met de bedoeling de limieten ten aanzien van stress te verleggen. Integendeel. Geregeld fysiek bewegen is juist bedoeld om zich van de dagelijkse stress te ontdoen door zich, zowel letterlijk als figuurlijk, uit te leven. Het is ook belangrijk de zaken in eigen handen te nemen en zelf in te staan voor een persoonlijke gezondheidsbeleving. Een verbintenis aangaan in een concept ‘dat doet iedereen’ is niet voldoende. Een van de doelstelling van het salon is tevens het publiek bewust te maken van deze problematiek.

Wat in verband met esthetiek en ontspanning?
De professionelen van de esthetiek en relaxerende therapieën zijn unaniem: pas wanneer iemand zich goed in zijn vel voelt, kan hij of zij zich ten volle tot ontwikkeling komen. Er moet evenwel een vertrouwensband zijn tussen de klant en de behandelende persoon. Het salon laat juist toe kennis te maken met deze professionelen en er de nieuwste technische, technologische en innovatieve technieken te leren kennen en dit in diverse domeinen: balneotherapie, aromatherapie, spa, sauna, essentiële oliën, hygiëneproducten, vitaminen, mineralen en muziekrelaxatie.


Aan de top komen en er blijven Het salon biedt een unieke gelegenheid - in België - om in contact te komen met professionele uit de sector van de gezondheid, fysieke activiteit en van het welzijn. De hierboven aangehaalde domeinen zullen in diverse stands tentoon worden gesteld. Een uitgelezen kans om te ontdekken wat er momenteel reilt-en-zeilt in de sector van het welzijn.

De Redactie

hoog van bladzijde


Google

Web
H&F.be
 

 

© Health and Food est une publication de Sciences Today - Tous droits réservés