.
 

Archieven> N°119 > @rtikel
article précédent image suivante

Diëtisten hebben het over zuivelproducten

De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en de «Union Professionnelle des diplômés en Diététique de Langue Française ( UPDLF )» organiseren van 19 tot 24 maart 2012 hun jaarlijkse ‘Week van de diëtist’. Het thema voor dit jaar is ‘Krachtig zuivel’.

Zuivelproducten zijn essentieel in een evenwichtige voeding. Naast de volwaardige eiwitten leveren ze immers ook een waaier aan vitaminen en mineralen, noodzakelijk voor een goed functionerend lichaam. Jammer genoeg worden zuivelproducten door het groot publiek soms in een negatief daglicht gesteld. Dit is een van de redenen waarom diëtisten in hun week het gebruik van zuivelproducten even willen toelichten.

7nd editie

In 2006 werd de week van de diëtist voor het eerst georganiseerd en kende van meet af aan een groot succes. Jaar na jaar toont het groot publiek een toenemende belangstelling voor dit gebeuren. Voor sommigen is een contact met de diëtist een bevestiging voor hun goed eetpatroon, voor anderen betekent het een aanzet om hun voeding in goede banen te leiden.

De week van de diëtist is dé gelegenheid bij uitstek om het beroep in al zijn facetten te ontdekken. Diëtisten tonen ook aan dat een gezonde voeding zeker ook smakelijk kan zijn.

Welke activiteiten?

Tijdens de week organiseren de professionele diëtisten ook gratis tal van informatieve en/of ludieke acties, zoals bijvoorbeeld:

- informatiesessies over zuivel (onder meer in grootwarenhuizen);
- het verspreiden van patiëntenfolders in ziekenhuizen, privépraktijken, rusthuizen, bedrijfskantines, …
- de mogelijkheid voor een persoonlijk onderhoud van ongeveer 15 minuten in de privépraktijk van de diëtist.

Hoe deelnemen?

Je bent diëtist en wenst deel te nemen aan de week van de diëtist?

- Als lid van de VBVD kan je een mailtje versturen naar het coördinatieteam: week.van.de.dietist@vbvd.org

- Voor de leden van de UPDLF wordt gevraagd naar de site te gaan (http://www.updlf-asbl.be) en daar het voorziene inschrijvingsformulier in te vullen.

Referenties:

perscommuniqué van de UPDLF, februari 2012.


Google

Web
H&F.be
 

 

© Health and Food est une publication de Sciences Today - Tous droits réservés